Arkitektritad villa i fyra etage med sjöutsikt över Edsviken

 • Alvägen 7C
 • Edsviken
 • 226.3+64.3 kvm
 • 9 rum & kök
 • 16 000 000 kr utgångspris/bud
 • Edsviken
 • 226.3+64.3 kvm
 • 16 000 000 kr utgångspris/bud
 • Såld
 • Såld
Beskrivning

Säljande beskrivning

Villa "Edenroth" ritad av arkitekt Carl-Göran Lindgren i början av 80-talet. Välbevarad souterrängbyggnad i fyra etage belägen på sluttande uppväxt trädgårdstomt. Flertalet altaner och uteplatser i olika väderstreck med härlig utsikt mot Edsviken. Huset erbjuder 4-6 sovrum och hela 3 badrum och gästtoalett samt bastu med dusch. Möjlighet till två separata lägenheter/kontor med pentry och badrum med egna ingångar på varsitt plan. Flertalet nytänkande lösningar som står sig bra än idag. Solceller och solpaneler på taket, vattenburen golvvärme på alla plan med separata termostater, FTX-system för ventilation med värmeåtervinning. Vidare finns vedeldade kaminer, vin- och matkällare, indragen fiber, laddstolpe för elbil. Eluppvärmt spabad utomhus med trädäck. Nere vid Edsviken finns bad- och båtplats med segelbåtsdjup. Kallgarage med takskjutport och asfalterad uppfart med plats för två bilar. Inredningsbar vind utefter husets långsida. Dränerad och djupisolerad framsida med brunn och dräneringspump. Dubbla dräneringsrör runt hela huset. Lummig uppväxt trädgård som gränsar mot allmänning mot öster. Huset ligger geografiskt bra placerat i Sollentuna med närhet till både stan och Arlanda samt omslutet av mycket vackra naturomgivningar. Buss till Kista i närheten och pendeltåg till Stockholm från Helenelund. Fastigheten är besiktigad och dolda fel-försäkring tecknas av säljaren.

Entré
Täckt, rymlig och vindskyddad entré med skifferplattor och infällda spot lights i taket. Trätrappa ned till trädäck mot syd. Trappor av granit leder ner till varje etage på husets utsida. Uteplatser i flera väderstreck i natursten gjorda av Altaskiffer. Huset och trädgården vetter rakt mot Edsviken. 

Husets interiör präglas av ljus, rymd och gedigna naturmaterial. Rummens väggar är genomgående vita, alla innerdörrar och fönsterkarmar är original i linoljat trä som åldrats vackert till en varm nyans.

Etage 1
Entréplanet som ligger på gatunivå består av tre sovrum i varsitt väderstreck, badrum och öppet kapprum. 

Hall
Från hallen har man omedelbar utsikt över Edsviken. Klinkergolv och ljusa väggar. Trappa leder ned till allrummet som är husets hjärta.

Master bedroom
Trägolv i bok. Ljusa väggar. Inbyggda skjutdörrsgarderober i japansk stil i körsbärsträ och mattslipat glas. Fönster mot sydost samt balkong med morgonsol och utsikt mot Edsvikens vatten. 

Sovrum 2 / arbetsrum
Trägolv av bok och ljusa väggar. Fönster mot väster.

Sovrum 3
Golv i bok. Ljusa väggar. Fönster mot altanen i syd. Två fristående garderober.

Badrum
Påkostat badrum med natursten; Gelbstein på väggarna och svart sjösten på golvet. Kommod med förvaring under och spegel med belysning. Hörndusch med välvda duschväggar. Bänk i svart mattslipad granit. Fristående högt skåp i körsbär. Handdukstork samt golvvärme.

Kapprum
Öppet kapprum med klädstång och hatthylla i hela sin längd. Plastmatta på golvet. Ljusa väggar.

Etage 2
Husets hjärta med ljusinsläpp från fyra väderstreck med en enastående takhöjd på upp till 4,20 m. Stora panoramafönster mot hela sjösidan samt utgång till altan i nordväst med morgon- och kvällssol mot vattnet. Här ligger allrum, kök och matplats i en öppen planlösning med en murstock med braskamin i mitten. Genomgående golv i körsbärsträ.

Vardagsrum
Stora fönsterpartier mot Edsviken. Specialdesignad braskamin tillverkad i svart plåt med en nedsänkt svart skifferplatta framför som glödskydd. Ger effektivt värme i huset.

Kök
Stort rymligt kök från Tibro köksdesign med skåpdörrar och lådfronter i alträ. Köksbänk och stor köksö täckt av svart polerad granit. Specialbyggd spiskåpa i koppar. Kyl och frys i fullhöjd i borstat rostfritt stål från Mièle, helintegrerad diskmaskin från AEG, induktionshäll och varmluftsugn samt inbyggnadsmicro. Rostfri diskbänk med dubbla hoar. Stänkskydd i glas ovan köksbänkar. Matplats med utrymme för 12-16 personer. Utgång till stor balkong med hänförande utsikt över trädgården och Edsvikens vatten. 

Etage 3
Här finns möjlighet till en avskild lägenhet med två rum med egen ingång. Påkostat badrum med djupt badkar i anslutning. Bastu med dusch och relaxrum med egen ingång utifrån. Mat- och vinkällare, tvättstuga, arbetsrum, förråd och gäst-wc.

Lägenhet
Separat entré till egen lägenhet med sovrum, allrum och mindre hall. Ytterligare ett sovrum kan avskiljas. Genomgående golv av bok. Möjlighet till pentry och vatten framdraget. Separat badrum med kinesisk skiffersten på golvet och på väggen i badkarsnischen. Väggar med linoljad träpanel. Golvvärme och infällda spot lights med dimmer i taket. Sovrum med fönster mot väster och två fristående garderober. Allrum med djup fönsternisch med glasblock.

Arbetsrum  / förvaring
Används för närvarande för förvaring med 6 högskåp/garderob, men kan användas som arbetsrum. Gäst-wc med handfat i natursten. Trägolv i valnöt.

Tvättstuga
Tvättmaskin AEG och arbetsbänk i laminat med duschmunstycke och diskho. Våtrumsmatta och strukturtapet på väggarna. Fristående förvaringsskåp i fullhöjd.

Vin-/matkällare
Uteluftsventilerat utrymme för mat och vin. Stenbelagt golv och murade väggar av lecablock. Delvis uppvärmt med elelement.

Bastu/Relaxrum
Bastuförrummet har linoljad träpanel på väggarna och plastmatta på golvet. Fönster mot öster och separat utgång. Avskild dusch med ljuskaklade väggar och plastmatta. Bastu med lavar i vinkel. Litet fönster ovanför aggregatet.

Etage 4 / separat lägenhet / kontor 
Etage som kan nyttjas som en separat lägenhet eller kontorsdel med egen ingång. Sällskapsrum med plastmatta och linoljad träpanel i taket.  Vedeldad järnkamin sprider värme. Generösa fönsterpartier mot vattnet och trädgården. Utgång till stor stenbelagd altan med Altaskiffer och bubbelpool. Möjlighet att avgränsa rummet och skapa ett separat sovrum. Används idag som arbetsrum och bibliotek. Förberett för pentry med el och vatten framdraget. Badrum med dusch. Svarta klinker på golvet och ljusgråa kakelplattor på väggarna. Dusch och handfat med spegelskåp ovan. 

Värmecentral / förråd
Huset uppvärmning sker via en ackumulatortank med elpatron på 750 liter, dit både solpaneler och en vedeldad panna är kopplade. Vattenburen golvvärme med separata termostater i hela huset. Även solceller på taket som ger el, vars överskott även säljs. Verkstad med snickarbänk, rostfri diskbänk med två hoar och vattenkran samt långa hyllor för förvaring. Putsade väggar och betonggolv. Mindre hall i anslutning med inbyggda förvaringsskåp och skjutdörrar i vitt/aluminium.

 

 

 

 

 

 

 

Tomt

Stenlagda gångar löper runt huset och ansluter till de olika utgångarna. Punktbelysning på olika platser i trädgården ger karaktär under olika årstider. Mellan huset och gatan finns en mindre trädgård med rosor av olika sorter i gult och vitt, lavendel samt på våren rikligt med lökväxter. En häck av vit syren och rosa höstsyren skyddar mot insyn och den uppvuxna allmänningen mot öster ger en mycket privat känsla. Ett stort bigarråträd bjuder rikligt med bär på sensommaren. På det stora rundade trädäcket finns plats för bord och solstolar. Plattsättning med Altaskiffer samt grus.

Trappor i mellangrå granit delar upp tomten i etager. En doftande rosenhäck utefter husets sydöstra sida leder ned till sovrumsbalkongen och under den, i anslutning till bastuförrummet, finns en liten skyddad sittplats belagd med Altaskiffer. Här doftar olvonen på våren. I nästa etage blommar hortensia vid husväggen och på andra sidan gången finns rhododendron och azaleor i många färger. Nedanför huset finns en bredare beläggning med Altaskiffer utefter hela husets längd. Från den insynsskyddade bubbelpoolen har man utsikt över vattnet. En stentrappa, omgiven av en stor variation av buskar som ger trädgården färg och struktur, fortsätter ned i trädgården. Här står äppelträdet med tre sorters äpplen! Den stenbelagda stigen fortsätter utefter tomtens nedre del och mynnar ut i allmänningen och vändplanen som avgränsar strandområdet. Om man vänder uppåt igen mot huset, förbi den stora eken, har man en stor perennrabatt till höger, ett flertal bärbuskar till vänster och en stor magnolia innan trapporna åter når den lummiga rhododendronslänten.

Omgivning

Inom några minuters promenad når man Edsvikens tennnisklubb med 4 tennisbanor, Edsvikens Båtklubb och marina samt Tegelhagens naturreservat vid Edsvikens vatten och välpreparerade stigar och elljusspår. Cykelväg utefter Edsviken till Solna och Stockholm. Fem minuters bilväg till E4an, 15 min till Stockholm centralt, 20 min till Arlanda och 45 min till Uppsala.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning SOLLENTUNA HELENELUND GA:4
GA1

Servitut

Avtalsservitut, Last
1, 1932-06-30

Avtalsservitut villa, Last
0163-F5216 - 2

Officialservitut avloppsledning, Last
0163-F4450-A3 - 1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 3 575 000 kr
Mark, värde: 4 342 000 kr
Summavärde: 7 917 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1983
Värdeår: 1984

Fullständig beskrivning
Fakta
 • Adress:
  Alvägen 7C,
  191 33 Sollentuna
 • Pris:
  16 000 000 kr
 • Tillträde:
  flexibelt
 • Fast.beteckning:
  HÄSTRYGGEN 7
 • Tomtarea:
  857 Kvm
 • Biarea:
  64.3 Kvm
 • Boarea:
  226.3 Kvm
 • Antal rum:
  9 rum & kök
 • Antal sovrum:
  4 till 6
 • Byggnadsår:
  1983
 • Byggnadstyp:
  Soutterränghus i fyra etage
 • Kommun:
  Sollentuna
 • Område:
  Edsviken
 • Församling:
  Sollentuna
 • Fasad:
  Trä
 • Tak:
  Plåt
 • Plåtarbete:
  Svart plåt
 • Stomme:
  Trä/betong
 • Bjälklag:
  Trä
 • Grundläggning:
  Soutterrräng
 • Grundmur:
  Betong
 • Fönster:
  3-glas
 • Ventilation:
  Mekanisk till- och frånluft (FTX)
 • Tv- och internetutbud:
  Telenor
 • Uppvärmning:
  solceller/elpatron/vedpanna med vattenburen golvvärme
 • Vatten och avlopp:
  Kommunalt V/A
 • Ägandeform:
  Friköpt - Småhus
 • Energideklaration
 • Energiklass:
 • Taxeringsvärde
 • Totalt:
  7 917 000 kr
 • Byggnad:
  3 575 000 kr
 • Tomt:
  4 342 000 kr
 • År:
  2018
 • Kod:
  220
 • Driftkostnader
 • Värme:
  1 980 kr/mån
 • El:
  660 kr/mån
 • Vatten/Avlopp:
  446 kr/mån
 • Sotning:
  98 kr/mån
 • Samfällighet:
  66 kr/mån
 • Renhållning:
  83 kr/mån
 • Försäkring:
  1 500 kr/mån
 • Totalt:
  4 833 kr/mån
 • Kommentar:
  Samfällighet avser brygga. Delas med en annan fastighet, Larm 378 SEK /mån. Fiber för TV/Internet 419 SEK / mån. Dessa kostnader är ej obligatoriska.
 • Servitut
 • Typ:
  Officialservitut avloppsledning
  Avtalsservitut villa
  Gemensamhetsanläggning SOLLENTUNA HELENELUND GA:4
  Avtalsservitut
 • Inteckningar
 • Totalt:
  3 450 000 kr
 • Fördelat på:
  14 pantbrev
Mer fakta
Kartor och ritningar
Etage 1Etage 2Etage 3Etage 4
Ansvarig mäklare
Karta

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.